Gast Docent

Ik leer jongeren vanuit Hart & Hoofd keuzes te maken

Als de nummer 1 ziekteverzuim burn-out is bij jongeren tot 25 jaar, dan moeten we een andere gaan boodschap meegeven. Een verbinding tussen Hart & Hoofd.

Kinderen zijn de toekomst  

Wat als leerlingen zouden ervaren om te handelen en denken vanuit het hart? Hoe zou het zijn als we over 10 jaar vol trots kunnen terugkijken op een periode van daadwerkelijke transformatie? 

Als deze kinderen in de komende jaren leren hoe ze keuzes kunnen maken, niet alleen op basis van ratio maar dat ze tevens hebben geleerd te vertrouwen op hun intuïtie?

Dat is naar mijn mening één van de mooiste geschenken die wij hen kunnen meegeven. Hopelijk bent u het daar mee eens.

Met de juiste mindset kun je al je dromen bereiken!

Echt ALLE DROMEN.

Zelfs de dromen die onrealistisch lijken.

Mindset lessen voor in de Klas

Of het nou gaat om een middelbare school, mbo of hbo, deze lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Ik heb 3 lesprogramma’s gemaakt die ik op scholen geef. Het liefst werk ik in nauw contact met de school of docent, zij kennen immers de ‘problemen’ en ‘vraagstukken’ het beste van hun leerlingen en studenten.

 

Lesprogramma 1 ‘train je brain’

Het eerste lesprogramma bestaat uit 3 lessen van 1,5uur. Deze drie lessen gaan over mindfull, mindset, en ‘jij kunt álles bereiken, wat je maar wil’. Het is mijn overtuiging en ik geloof er heel sterk in dat we onze mind kunnen trainen. We kunnen onszelf iedere keer ‘sukkel’ noemen of ‘ik kan dit totaal niet’. Of we kunnen zeggen ‘wauw, wat doe ik dit fantastisch ik leer iedere dag bij’. En ‘ik vind mezelf een doorzetten, ik ben een doorzetter en daardoor ben ik trots op mezelf’.

In deze lessen kan ik ook dieper in gaan op ziekte of depressie. Ik geloof er namelijk in, dat wij als mensen ziek worden op het moment dat we te lang iets doen wat we eigenlijk niet leuk vinden. De ziekte roept ons als het ware terug om naar ons lichaam en hart te luisteren. Onszelf de (innerlijke) vraag te stellen, ‘wat wil ik nou ècht in het leven?’.

Les 1: Theorie over je mind, hoe gebruiken we onze mind.

Les 2: Theorie over mindfull, hoe kunnen we liever voor onszelf zijn en meer naar ons hart luisteren. 

Les 3: Jij kunt alles bereiken wat je wil. Ik ben ervan overtuigd dat je met de juiste mindset en mindfull te leven, je echt alles kunt bereiken wat je wil. Dat ik nu contact heb met verschillende scholen en op scholen lesgeef als gastdocent, begon voor mij ook ooit als een idee en een droom. En zo heb ik nog heel veel dromen. Dit zal dus een stukje theorie zijn hierover, waarin ik de leerlingen vanuit mijn eigen verhaal wil inspireren.

De lessen worden uiteraard lekker interactief gemaakt.

 

 

Mindset lessen voor in de Klas

 

Lesprogramma 2 ‘creëer je droombaan’

Het tweede lesprogramma bestaat uit een dagdeel van 4 uur. Deze les heb ik als werktitel genoemd ‘creëer je droombaan’. Maar voor droombaan, kan natuurlijk ook droomstudie staan. Of gezondheid of droomleven.

Ik geloof er namelijk ècht in dat je de verantwoordelijkheid van je leven helemaal in eigen hand kan nemen. Dat je niet afhankelijk hoeft te zijn van de dokter om beter te worden. Dat je ook niet afhankelijk hoeft te zijn van anderen die bepalen wat jij moet doen. Of maar afwachten wat er op je pad komt. Nee, jij kunt actie ondernemen door ervoor te zorgen dat er precies op je pad komt wat je graag zou willen.

Dit lesprogramma is dus 1 keer (een dagdeel van 4 uur).

Ik bespreek de theorie over Mindset en Mindfull. En daarna mogen de studenten zelf aan de slag om hun VisionBoard te maken. Een VisionBoard hoe hun ideale droombaan eruitziet. Dit wordt gedaan doordat ik een korte visualisatie geef en aan de hand van de visualisatie gaan ze tijdschriften door zoeken. En alles uitknippen wat past bij de visualisatie van hun droombaan.

 

 

Mindset lessen voor in de Klas

 

Lesprogramma 3 ‘faalangst de baas’

Het derde lesprogramma is speciaal gemaakt voor de jongeren die (veel) faalangst ervaren. Dit is een speciaal lesprogramma in overleg met de school en docent en de vraagstukken van de leerlingen/docenten.

Dit is het lesprogramma zoals het nu gegeven wordt. Zoals gezegd, werk ik het liefst in nauw overleg samen met de school/docent. Zij kennen de studenten immers het beste en waar de studenten tegen aan lopen. Daarom ga ik graag eerst in gesprek om zo mijn lessen zo goed mogelijk aan te laten sluiten aan de vraag.

Voor nu ben ik ontzettend benieuwd naar je reactie op deze lessen en ik kijk er naar uit om in een gesprek te bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Zodat we de vraagstukken vanuit de studenten helder krijgen en daar het lesprogramma op aan kunnen sluiten.

Laten we samen een super mooie wereld creëeren, waar kinderen vanuit zelfvertrouwen hun carrière kunnen betreden.

De toekomst ligt in het hart van de jongeren