Renee

Leuk dat je meer over mij wilt weten, lees hieronder mijn verhaal & reis tot nu toe

Vanuit mijn eigen ervaringen, heb ik mijn passie ontdekt om met kinderen te werken. We zeggen altijd, ‘kinderen zijn de toekomst’ en dat is helemaal waar. De vraag is, wat willen we onze kinderen leren?

 

De normen en waarden die onze ouders of onze grootouders wellicht nog meer uit het geloof haalden, lijken wat meer losgelaten te worden. We voelen ons minder verbonden met ‘het geloof’ in de ‘strakkere vorm’. We leven in een Nieuwe Tijd, waarin het steeds meer gaat wat willen we nu echt in het leven, welke keuzes maken we vanuit ons hart en niet vanuit denken en overtuigingen.

 

Maar hoe brengen we deze ontwikkelingen van de huidige Nieuwe Tijd samen met een nieuwe manier van opvoeding, waarin sommige elementen waarmee wij zijn opgevoed totaal niet meer lijken te kloppen.

 

Ik wil me graag voorstellen, mijn weg naar zelfbewustzijn vertellen en waarom ik gevoelslessen geef aan kinderen. Want het beste advies blijft ‘volg je hart’, maar dan moeten we wel weten hoe we naar ons hart kunnen luisteren.

Even voorstellen

Ik ben Renee Scipio en ik ben in de afgelopen vijf jaar getransformeerd van binnenvetter en niet goed raad weten met mijn gevoelens en hoe deze te kunnen uitten, naar zielsgelukkig en inspirator op het gebied om kinderen te leren ‘luisteren’ naar hun gevoelens.

 

Woorden die bij mij passen zijn:

Sensitief, Leergierig, Nieuwsgierig, Creatief, Tekenen, Schilderen, Dansen, Schrijven, Zingen. Spiritueel, Zelfbewust, Zelfontplooiing, Hartsverbinding.

Ik ben geboren als Alleen Geboren Tweeling. Eén op de tien zwangerschappen start als tweeling (of meerling). In mijn geval dus een tweeling, ik was eerst samen met mijn tweelingbroer. En hij is uiteindelijk niet verder gegroeid, mijn moeder heeft rond de 7de week een bloeding gehad. Heel vaak wordt er dan gedacht dat het nog een innestelingsbloeding is. In dit geval (en dat is heel vaak zo) is het een miskraam van de andere tweelinghelft.

 

Wat maakt dat ik in de baarmoeder al heel veel verdriet en boosheid heb ervaren, zonder dat ik dat kon uiten of dat daar woorden aan werden gegeven vanuit de buitenwereld. Na de geboorte was ik negen maanden lang een huilbaby. En hoewel mijn ouders met alle liefde die ze hadden, mij negen maanden hebben gedragen, werd mijn diepere gevoel en emotie niet herkent en erkent. Omdat daar in dat tijdsbeeld gewoon niet naar gekeken werd en geen aandacht voor was. Mijn ouders werden bij de huisarts weggestuurd met ‘te overbezorgd’.

En dat werd mijn blauwdruk voor de eerste 30 jaar van mijn leven. Ik heb door deze prille en intense ervaring onbewust geleerd dat het geen zin heeft om je gevoelens te uiten. Ik zei ook altijd letterlijk ‘het heeft geen zin om je te uiten, ze luisteren toch niet’.

Dus van stiller meisje in de klas, werd ik als verlegen gezien en daarna op wat latere leeftijd als binnenvetter. Er werd ook vanuit school niet gekeken naar het gevoel achter het gedrag. Waarom is ze zo stil, hoe komt het dat ze wat verlegen lijkt en waarmee zouden we haar kunnen helpen?

 

Toen ik zwanger was, wist ik, dit ga ik anders doen. Hoewel ik mij toen nog niet zo zelfbewust was, wist ik wel; ‘ik wil mijn kind helpen en leren in verbinding te blijven met zijn gevoel. Daar waar ik niet heb geleerd mij te uiten, wilde ik hem dat juist wel leren.

Na de geboorte belandde ik al vrij snel in een burn-out en vanuit deze burn-out ben ik helemaal de weg terug ‘naar binnen’ gaan maken. Ik heb opnieuw hartsverbinding gemaakt met mezelf. Ik heb me spiritueel opengesteld. Mijn kind werd mijn innerlijke spiegel en ik heb mijn passie (her)ontdekt. Gevoelslessen geven aan kinderen voor een hele generatie zelfbewuste kinderen.

 

Mijn weg naar zelfbewustzijn

In de afgelopen vijf jaar ben ik mij zelfbewust geworden, lichaamsbewust, ik heb zelfvertrouwen en liefde voor mijzelf gekregen. Ik heb geleerd over de vier natuur elementen, water, aarde, vuur en lucht en hoe belangrijk deze zijn in de manier van communiceren. Mijn grenzen aanvoelen en aangeven. Ik leef in het NU, met een visualisatie techniek naar de toekomst. Ik voel me nu geaard en leef ‘van binnenuit’.

 

Ik heb eigenlijk nooit romans gelezen, ik heb altijd mindset boeken gelezen. Iedere keer wilde ik een betere versie van mijzelf worden. En hoewel ik ‘de regels’ van deze boek wel toepaste, werd ik er niet per se gelukkiger van. Juist omdat het meer via ‘het hoofd en het denken’ ging.

De afgelopen vijf jaar heb ik dus de ‘mindset’ en de (beperkende) overtuigingen losgelaten ben ik opnieuw gaan voelen. Dit heb ik gedaan door NLP, Geweldloze Communicatie. Heel veel te lezen over veilig hechten, perinataal en prenataal trauma en wat het voor mij heeft betekend. Op deze manier ben ik er dus ook achter gekomen dat ik een Alleen Geboren Tweeling ben.

 

Ik heb me laten leiden door de energie van de maan, mij laten inspireren door homeopathie en antroposofie, de wet van de aantrekking en de vier natuur elementen.

Ik ben me gaan verdiepen, in meditatie mindfullness en ik ben de stilte gaan opzoeken. De stilte in mijzelf en in de natuur. In de stilte zitten vaak de antwoorden.

 

In plaats van mijzelf af te straffen met de vraag ‘waarom doe ik dit en dat toch ….?’, stel ik mijzelf de liefdevolle vraag ‘wat heb ik vandaag op dit moment nodig?’, als ik mijzelf even onrustig voel.

Wat heeft het mij gebracht?

Deze weg naar binnen in de afgelopen vijf jaar, was soms best confronterend en uiteindelijk meer dan de moeite waard. Ik geniet nu ten volste van het leven. Daar waar ik als kind dacht dat er twee groepen mensen zijn; de eerste groep, is gewoon gelukkig geboren en zal veel geluk kennen. En de andere groep, wordt ongelukkig geboren en leeft gewoon het leven tot de dood zal komen.

Nu moet ik zeggen dat ik dit idee sowieso heb losgelaten, dat er 2 groepen zijn in het leven. Ik denk dat we allemaal onze levenslessen tegen komen. En zo lang we geen bewustzijn krijgen op deze levenslessen, zullen de lessen terug blijven komen. Maar inmiddels ben ik wel gelukkig en hou ik van mijzelf.

 

Het heeft mij heel veel harmonie gebracht, in mijzelf en vandaaruit een harmonieuze relatie met de mensen om mij heen en mijn relatie met de aarde en de wereld.

Ik voel mij geaard en leef vanuit mijn IK-kracht.

Ik voel mijn intuitie en volg mijn hart.

 

Ik leef zelfbewust, ik zie mijzelf EN ik zie de ander!

Op zoek naar een spreker of samenwerking?

Wil jij graag mij, Renee Scipio, als spreker op jouw event hebben? Of organiseer jij binnenkort een super gaaf event waar mijn expertise een onderdeel van jouw programma is? Ik sta altijd open voor een samenwerking dus stuur mij vooral even een bericht.